belépés / regisztráció

keresés:

Fesztiválok

Víg Végnapjaink Fesztivál

Az első Víg Végnapjaink Fesztivált, a Zene Ünnepétől Szent Iván éjjeléig 2005-ben rendeztük . A programban jazz, alternatív rock, akusztikus zene, folk zene, világzene és kortárs tánc , a modern zenei kultúra különböző irányzatainak kézfogása a kortárs táncokkal. Idén lesz kilenc éves a fesztivál.

A rendezvény azóta a főváros nyári kulturális életének nagy érdeklődéssel várt rendszeres eseményévé vált. A koncepció

  változatlan, jazz, alternatív rock, akusztikus , folk-, és világzene kortárs tánc előadássokkal vegyítve, szűk keresztmetszetét adva a Gödör Klub egész éves működésének. A tematikus napok követik az év közbeni programok jellegét, a Gödör Klub teraszát, most már a passzázst is bekapcsolva a vérkeringésbe.

Gödör Kemping

A Gödör Klub 2012-ben rendezte meg első szabadtéri család- és gyerekbarát nyári fesztiválját, a Gödör Kempinget Budapesttől alig 60 km-re, a tiszta vizű Velencei-tó 500 méteres partszakasszal rendelkező strandján, az agárdi Park Strand Kempingben.  A Gödör Kemping a Gödrös hagyományokra alapozva egy összművészeti, közösségi és természetközeli fesztivál, mely a Klub legsikeresebb produkcióiból ad ízelítőt. A

  Gödör Kemping erős zenei programja mellett tánc workshopokat, irodalmi műhelymunkát, filmválogatást, sport- és gyerekprogramokat kínál, valamint reggeli tornát, jógát, természetjáró-, éjszakai csillagtúrát és egy utolsó nyári össznépi strandolást, napozást.

Gödör Esszencia

Az évvége a Gödör Klubban immár hagyományosan felpörög. Karácsony és újév között a Klubban különböző művészeti ágakban, „100 %-os töménységben” áradnak a programok, a vendégek ebben az egy hétben a Klub szinte összes kedvencé t láthatják, hallhatják. Ez a hét vallási, családi, baráti ünnepek sorozata, kinek mi – a maga hite szerint. A Gödör Klub és barátai, bár több nyelven beszélnek (konkrétan

  és átvitt értelemben egyaránt), egy nagy család, széles és sokszínű baráti kör, mely szeretne együtt ünnepelni. Az Esszencia sokízű kavalkádjában mindenki megtalálhatja a neki kedves ízt.
A fesztivál hagyományosan a Gödör Karácsonnyal (december 26.) indul, és január 1-vel zárul.

Budapesti Tánc és Performance Fesztivál

A Budapesti Performance Fesztivál volt a Gödör Klub első, nagyobb lélegzetű, fesztiválszerű rendezvénysorozata, a performanszot és a kortárstánc-improvizációt akartuk bemutatni a Klub fiatal közönségének. Az elsőt 2004-ben rendeztük. A Fesztivál eredetileg egyszeri eseménynek jött létre, de az első év sikere után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk. Egy-két év múlva kiderült, hogy a hagyományos performance art művelői mellett egyre több a performansz iránt érdeklődő kortárs táncos jelentkezik, így 2006-tól Budapesti Tánc és Performance Fesztivál néven folytatódott. A kezdetekben nem volt előválogatás, a későbbiekben az egyre nagyobb számú jelentkező miatt rákényszerültünk, de a döntés során mindig figyeltünk az „újoncok” és a rendszeres visszatérő művészek arányára, így biztosítva

  a folyamatosságot, a fesztivál sokszínűségét, valamint lehetőséget minél több művész számára. Az új helyre költözéskor ez a fesztivál a Klub megőrzendő értékei közé soroltatott, de úgy véltük, hogy az eredeti koncepció finom újrahangolása felfrissíti a rendezvényt. Úgy éreztük, hogy a nemzetközi standardok szerinti „tiszta performance art” nincs eléggé jelen a fesztiválon. Ez különösen fontos szempont, ha arra gondolunk, hogy ennek a műfajnak évek óta nincs jelentősebb, koncentráltabb megmutatkozási lehetősége Budapesten.

d'Watt Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó

A d’Watt Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó 2009-ben került első alkalommal megrendezésre az Erzsébet téri - Gödör Klubban. Nemzetközi tánc és cirkusz találkozó, a legfrissebb előadások bemutatásán kívül, a program felépítéseben fontos szerepet kapnak az oktatás, a tovább képzés és a művészek közötti  kommunikáció. Ösztönözzük

  és támogatjuk a koprodukciós munkákat és azok bemutatását. 
A három napon keresztül zajló kortárs tánc- és új cirkusz előadások törekszünk arra, hogy egy új világot mutassunk be a kedves nézőközönségnek. 

Athe Sam

Immáron hatodik alkalommal, 2012-ben is Athe Sam! azaz Itt vagyunk! Ez a két szó magában rejti az egyhetes fesztivál lényegét: itt vagyunk, megmutatjuk magunkat, romáknak és nem romáknak bemutatkozik az ezerarcú cigány kultúra megannyi művészeti ágban magas színvo nalon, a főváros közepén, a Gödörben.

A fesztivál célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen kereteket az interkulturális párbeszédnek, hozzájáruljon a hétköznapi félreértések csökkentéséhez és az emberi méltóság tiszteletben tartásához. A fesztivál kitüntetett céljának tartja, hogy a szórakoztatás mellett lehetőséget teremtsen közönsének a sokágú, sokszínű cigány kultúra értékeinek befogadására, ezért rendezvényein minél több szempontból igyekszünk bemutatni a roma kultúrát és a cigányság aktuális kérdéseit. 
Mindezek alapfeltétele a megismerés. Az Athe Samon találkozik roma

  és nem roma, oláh, beás és magyar cigány, ismeretségek, barátságok, szerelmek köttetnek, együttműködések, kezdemé-nyezések alakulnak, új tehetségek kerülnek reflektorfénybe, hol sírva, hol nevetve szembesülünk a cigány lét problémáival, értékeivel és szépségével. Reményeink szerint programjaink hosszútávon hozzájárulnak a roma társadalommal kapcso-latos káros előítéletek leküzdéséhez.

A fesztivál programjai ingyenesek.

További infó: https://www.facebook.com/Athesam
Fotó: http://athesam.hu/galeria
          1061 Budapest, Király u. 8-10.   •   +36 20 201 38 68   •  
Belépés
felhasználónév:
 
jelszó: